23 Apr 2017 / Ewa Hangel

Vege bigos z soczewicą z kociołka

Jak to? Bigos bez mięsa i kiełbachy?? Otóż to! Jest świetny, praktycznie bez tłuszczu, z papryką, ciekawy w smaku, lekko ostry i baaardzo sycący. Jeśli dodamy do tego łatwość i szybkość wykonania, to imprezowy pewniak!!..

Pokaż

04 Apr 2017 / Ewa Hangel

Grochówka z kociołka

Grochówka z kociołka to duże wyzwanie dla wszystkich miłośników i grochówki i kociołkowania.Jednak smak przygotowanej w ten sposób zupy zrekompensuje wszystkie trudności!SZCZEGÓLNIE POLECAMY!!!Składniki:    400..

Pokaż

04 Apr 2017 / Ewa Hangel

Gulasz węgierski z ziemniakami

Wołowy gulasz na czerwonym winie, z wędzoną słoniną, papryką i kminkiem... Bajka :) Warto wypróbować, szczególnie w chłodniejsze dni i wieczory, nie pożałujecie :) To chyba najbardziej klasyczny przepis na udany kociołek..

Pokaż

04 Apr 2017 / Ewa Hangel

Bigos ogniskowy z kociołka

Bigos. Klasyczny bigos znamy z naszych rodzinnych domów. Sprawdź zatem, jak smakuje bigos ogniskowy - przyrządzony w kociołku i pachnący ogniskiem. Dopraw ostrą papryką, lekko przypal nad ogniem - prawdziwe niebo w gębie..

Pokaż

04 Apr 2017 / Ewa Hangel

Zupa z dyni z kociołka

Ta zupa to niebo w gębie. Słodka lub ostra, zależnie od gustu, jest rozgrzewająca, zdrowa i smakuje naprawdę każdemu. Można ją przyrządzić także z mrożonej dyni. Nie żałujcie cebuli i słodkiej papryki, to cała tajemnica ..

Pokaż

04 Apr 2017 / Ewa Hangel

Niegrzeczna ostra cukinia

Cudownie jest usiąść z bliskimi w ogrodzie i cieszyć się ciepłymi dniami lata. A jeśli to nasz ogród, a w nim rośnie cukinia - nie traćmy ani chwili :) a tak na poważnie - jest to jedno z moich ulubionych dań z kociołka...

Pokaż

04 Apr 2017 / Ewa Hangel

Kociołkowe powidła śliwkowe

Babcine, bardzo intensywne, mocne w smaku i najlepsze pod słońcem - takie właśnie są prawdziwe powidła z kociołka. Są tak pyszne, że nie da się opisać ich smaku! Pamiętajcie, że jeśli lubicie imbir czy goździki - idealni..

Pokaż

04 Apr 2017 / Ewa Hangel

Pyrki w buraczkach

Bardzo fajne, proste i smaczne danie z kociołka. Przepis nadesłał jeden z kociołkowiczów, a przepis cieszy się wielkim uznaniem i często jest wykorzystywany :) polecam, to modyfikacja polskiej kuchni w kociołkowym wydani..

Pokaż

04 Apr 2017 / Ewa Hangel

Kociołek indyjski z czosnkiem i curry

Bardzo ciekawy w smaku, indyjski kurczak z kociołka. Przeważają orientalne nuty, czosnek nadaje charakterystyczny smak i ostrość, a papryka chili podkręca smak. Tajemnicze pyszne Indie prosto z kociołka - serio, genialne..

Pokaż

04 Apr 2017 / Ewa Hangel

Kociołkowe leczo Andrzeja CH. Pyszne!

Takie prawdziwie polsko - węgierskie, pyszne i intensywne w smaku leczo, z dobrą kiełbasą i pełne smaku dojrzałych warzyw. Idealne na chłodniejsze długie wieczory przy ognisku z najbliższymi. Smakuje naprawdę obłędnie :)..

Pokaż

04 Apr 2017 / Ewa Hangel

Zupa gulaszowa z kociołka

Najprostsza i najlepsza zupa gulaszowa z wołowiny, zachwyci naprawdę każdego. Nie ma zbyt wielu składników, za to smak ma obłędny. Warunek - wytrawne czerwone wino. A dla tych co lubią ostre dania, polecam ostry przecier..

Pokaż

04 Apr 2017 / Ewa Hangel

Gołąbki vege z liści kiszonej kapusty

Przepyszne w smaku, zupełnie inne niż znacie, wegetariańskie gołąbki w sosie pomidorowo-paprykowym. Lekkie a zarazem sycące, lekko ostre i bardzo charakterystyczne danie. Smacznego!Ilość osób : 4Składniki:-1 główka całej..

Pokaż

04 Apr 2017 / Ewa Hangel

Topinambur po węgiersku

Coraz bardziej popularny, doskonały dla cukrzyków, lekko słodki w smaku, doskonałe zastępstwo ziemniaków. Pyszny w połączeniu z mięsem, ale także sam z przyprawami. Szanowni Państwo - przedstawiamy:  to topinambur! ..

Pokaż

Przeglądasz 1 do 13 z 13 (1 stron)