Kociołek inox 10 l z trójnogiem - zestaw

Kociołek węgierski ze stali szlachetnej jest doskonałym pomysłem na wspólną imprezę, biwak, wyjazd.

Kociołkowanie to najbardziej popularna forma gotowania na wolnym powietrzu na Węgrzech. Gotowanie nad ogniem wydobywa z potrawy wyjątkowy, wyrazisty smak. Dania takie jak zupa rybna, zupa gulaszowa, leczo, porkolt pierwotnie były gotowane jedynie w kociołku nad ogniem. Węgrzy, jako lud wędrowny potrzebował sposobu, aby mieć sposobność gotowania z dala od domu. Kociołek dawał taką możliwość. Tradycja używania tego rodzaju naczynia trwa już od kilkuset lat.

Kształt kociołka umożliwia równomierne rozprowadzanie ciepła na całej jego powierzchni, skracając tym gotowanie dań i powodując, że się nie przypalają.

Dodatkowe informacje:

    trwały i estetyczny
    łatwy w utrzymaniu w czystości
    możliwość przygotowania praktycznie każdej potrawy jednogarnkowej
    potrawy w nim ugotowane starczą na 6-12 osób
    średnica 36 cm
    waga 1 kg

CENA SAMEGO KOCIOŁKA: 159,00 PLN


Napisz opinię

Uwaga: Proszę nie używać znaków HTML!
    Zły           Dobry
Captcha
  • Marka: Kociołkowanie.pl
  • Kod produktu: K10INTR
  • Punkty lojalnościowe: 10
  • Dostępność: Na stanie
  • 259,00zł

  • Cena w punktach: 190

Tagi: kociołek, ognisko, kociołkowanie