Kociołek inox 10 l
Kociołek węgierski ze stali szlachetnej jest doskonałym pomysłem na wspólną imprezę, biwak, wyjazd.
Kociołkowanie to najbardziej popularna forma gotowania na wolnym powietrzu na Węgrzech. Gotowanie nad ogniem wydobywa z potrawy wyjątkowy, wyrazisty smak. Dania takie jak zupa rybna, zupa gulaszowa, leczo, porkolt pierwotnie były gotowane jedynie w kociołku nad ogniem. Węgrzy, jako lud wędrowny potrzebował sposobu, aby mieć sposobność gotowania z dala od domu. Kociołek dawał taką możliwość. Tradycja używania tego rodzaju naczynia trwa już od kilkuset lat.
Kształt kociołka umożliwia równomierne rozprowadzanie ciepła na całej jego powierzchni, skracając tym gotowanie dań i powodując, że się nie przypalają.
Dodatkowe informacje:
trwały i estetyczny
łatwy w utrzymaniu w czystości
możliwość przygotowania praktycznie każdej potrawy jednogarnkowej
potrawy w nim ugotowane starczą na 2-6 osób
średnica 30 cm
waga 0,95 kg
- Marka: Kociołkowanie.pl
- Kod produktu: K10IN
- Punkty lojalnościowe: 6
- Dostępność: Na stanie
-
199,00zł
- Cena w punktach: 120
Tagi: kociołek, ognisko, kociołkowanie