Kociołek emaliowany 4 l

Mały kociołek czterolitrowy jest idealny dla maksymalnie dwóch osób, lub na samotne wyprawy. Można do niego skompletować lekki trójnóg 100 cm, i komplet gotowy! Ten kociołek jest bardzo chętnie kupowany przez kajakarzy lub wędrowców ze względu na lekkość i niewielki rozmiar.

Oryginalny Węgierski Kociołek. Najbardziej popularna forma gotowania na wolnym powietrzu na Węgrzech. Gotowanie nad ogniem wydobywa z potrawy wyjątkowy, wyrazisty smak. Dania takie jak zupa rybna, zupa gulaszowa, leczo, porkolt pierwotnie były gotowane jedynie w kociołku nad ogniem. Węgrzy, jako lud wędrowny potrzebował sposobu, aby mieć sposobność gotowania z dala od domu. Kociołek dawał taką możliwość. Tradycja używania tego rodzaju naczynia trwa już od kilkuset lat.

Kształt kociołka umożliwia równomierne rozprowadzanie ciepła na całej jego powierzchni, skracając tym gotowanie dań i powodując, że się nie przypalają.

Dodatkowe informacje:

    trwały i estetyczny
    łatwy w utrzymaniu w czystości
    możliwość przygotowania praktycznie każdej potrawy jednogarnkowej
    potrawy w nim ugotowane starczą dla 2-4 osób
    średnica 26 cm
    waga 0,75 kg

Napisz opinię

Uwaga: Proszę nie używać znaków HTML!
    Zły           Dobry
Captcha
  • Marka: Kociołkowanie.pl
  • Kod produktu: K4EM
  • Punkty lojalnościowe: 3
  • Dostępność: Na stanie
  • 59,00zł

  • Cena w punktach: 50

Produkty powiązane

Tagi: kociołek, ognisko, kociołkowanie